Lavazza a coffee company

LAVAZZA – Istorija i razvoj poznate kompanije za proizvodnju kafe

Porijeklo i osnivanje

Kompanija LAVAZZA ima bogatu i zanimljivu istoriju koja datira još iz 19. vijeka. Osnovana je 1895. godine u Torinu, Italija, od strane Luke LAVAZZA, vizionara koji je imao strast prema kafi. Luka je počeo sa malom prodavnicom kafe, ali je brzo shvatio potencijal za rast i razvoj u ovom poslu.

Razvoj kompanije kroz godine

Tokom godina, kompanija LAVAZZA je postepeno širila svoje poslovanje i postala jedan od najprepoznatljivijih brendova kafe u svijetu. Kroz strateške inicijative i kontinuirano ulaganje u kvalitet, kompanija je uspjela da izgradi snažnu reputaciju i osvoji srca potrošača širom svijeta.

Pročitaj više…

Kafa – Omiljeni napitak u svijetu

Kafa je mnogo više od običnog pića, to je ritual, trenutak opuštanja i jutarnji podsticaj koji nas prati kroz sve faze našeg svakodnevnog života.

Većina nas ne može zamisliti početak dana bez mirisne šoljice kafe koja nas budi i energizira. Kafa nas prati na poslu, u sastancima, s prijateljima i porodicom.

To je sredstvo za druženje, trenutak za opuštanje i izvor inspiracije.

Kada pomislimo na kafu, prizovemo slike ugodnih kafića, miris svježe mljevenih zrna i okus koji nas mazi. Kafa je postala neizostavan dio našeg društvenog života i načina na koji povezujemo s drugima.

Upustimo se zajedno u putovanje kroz svijet kafe, otkrijmo njenu šaroliku prirodu i saznamo zašto je postala toliko važna u našim životima.

Pročitaj više o kafi…

Kafa - Omiljeni napitak u svijetu 2
espresso kafa šoljica i kafa u zrnu

Uvod u svijet espresso kafe

Kafa je mnogo više od samo običnog napitka. Ona predstavlja kulturu, strast i način života za mnoge od nas. 

Espresso kafa je sinonim za intenzitet, okus i kvalitet. 

Ona nas mami svojim bogatim aromama, kremastom teksturom i snažnim udarcem kofeina koji nas pokreće u svakodnevnim trenucima. 

Ali espresso kafa je mnogo više od samo šoljice jutarnjeg buđenja. Ona je izvor inspiracije, trenutak opuštanja, i povod za druženje s prijateljima. 

Ona je i umjetnost koja zahtijeva strpljenje, vještinu i pažljivu pripremu.

Kroz ovaj tekst, želim vas provesti kroz sve čari i tajne espresso kafe. 

Pročitaj više o espresso kafi…

Espresso Kapsule – budućnost pripreme kvalitetne kafe u vašem domu ili kancelariji.

Espresso Kapsule – magični ključ koji otvara vrata kafe u vašem domu ili kancelariji.

Iskusite revoluciju u pripremi savršene šoljice kafe koja će oživjeti vaše osjetila i unijeti dozu luksuza u svakodnevni život.

Sa espresso kapsulama, postanite majstor svoje kafe i doživite kofeinski svijet na potpuno nov način.

Prepustite se čaroliji koju donosi budućnost pripreme kvalitetne kafe – sve u praktičnom malom pakovanju koje krije beskrajne mogućnosti ukusa.

Pročitaj više o espresso kapsulama…

Lavazza coffee love